Häromdagen kokade jag en gryta kikärtor. De hade legat i blöt över natten.
Sen använde jag en stavmixer, så de blev finfördelade.
Hade i sesampasta, pressad vitlök och saften ur citron, samt salt och spiskummin.
Det blev en god Humus. Receptet har jag fått från en väninna, Mona, med ursprung i Syrien.
Recept på humus: 300 gr kokta kikärtor, ½ dl sesampasta, 1 citron, 5 vitlöksklyftor, ½-1 tsk salt, 1 tsk spiskummin.
Humusen går bra att frysa, men håller också bra i kylskåpet. Vi äter humus på smörgås eller som förrätt med lite olivolja på eller till sallad.
Anita kom förbi i kväll, sen hon varit till frissan. Vi smakade då av humusen som pålägg på mackan och åt en tallrik grönsakssoppa till.
Här kollar Anita in lockarna innan hon ska ut i ruskvädret, för att ta spårvagnen hem.
Visst är det gott med humus! Det har jag också gjort under många år. Nu när vi är söderut under vintern har jag det faktiskt förfallit i glömska. Tack för på minnelsen! Ha det gott!
SvaraRadera